Annonce

Flere danskere får en privat sundhedsforsikring

Antallet af danskere med en privat sundhedsforsikring vokser. Næsten 1,9 millioner har nu en forsikring, der betyder, at de ikke behøver at gå igennem det offentlige system, hvis uheldet er ude.

Ventetiderne på at blive behandlet i det danske sundhedsvæsen er rekordlave. Alligevel får flere danskere en privat sundhedsforsikring.

Ifølge en ny opgørelse fra Forsikring og Pension har de fleste af de 1,9 millioner danskere med en privat sundhedsforsikring fået den i forbindelse med deres arbejde. Tidligere blev en privat sundhedsforsikring primært brugt til at sikre sig hurtigere adgang til undersøgelser og ikke-livstruende operationer på privathospitaler, når ventetiderne var lange. Men resultater fra Danske Regioner viser faktisk, at ventetiderne for planlagte operationer næsten er blevet halveret i forhold til 00'erne.

Derfor bliver de private sundhedsforsikringer i højere grad brugt til ydelser, der ikke er fuldt dækket af det offentlige, men som på den ene eller anden måde kan bidrage til at forebygge sygemeldinger og nedslidninger f.eks. ved at finansiere fysioterapi, massage eller psykolog.

Alene sidste år steg antallet af danskere med en sundhedsforsikring med 42.857 i forhold til året før. Henover de sidste 4 år er der sket en stigning på 23 procent.

Læs også: Privathospitaler et alternativ for flere danskere

Få flere nyheder om sundhed her


Kilder: Forsikring og Pension og Danske Regioner.

Sidst opdateret: 10.08.2017

Annonce