Annonce

Fortrydelsespiller: Forbruget er steget markant

Flere og flere bruger fortrydelsespiller, men det betyder ikke, at vi er blevet mere uansvarlige, tværtimod, mener overlæge.

Nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen viser, at der fra 2017 til 2021 er sket en stigning i antallet af solgte fortrydelsespiller, hvor det årlige salg er steget med omkring 30.000 piller. En fortrydelsespille kan bruges som nødprævention, hvis man har haft ubeskyttet sex, hvor man for eksempel har glemt at tage sin p-pille, eller kondomet er sprunget.

Læs også: Hvad er nødprævention?

Vil undgå uønskede graviditeter

Overlæge Annemette Wildfang Lykkebo, der er formand for Dansk Selskab for Obstetrik og Gynækologi (DSOG), mener, at det øgede forbrug af fortrydelsespiller er et tegn på, at kvinder i højere grad er opmærksomme på at undgå en uønsket graviditet, hvis de har haft ubeskyttet sex. Derved kan pillen være med til at forhindre en eventuel abort. Det forklarer hun til DR.

Hun lægger dog vægt på, at fortrydelsespillen ikke skal bruges som fast præventionsform men udelukkende som nødprævention. Fortrydelsespillen indeholder nemlig en stor mængde hormon, der kan give bivirkninger som kvalme og svimmelhed, og samtidig er den ikke lige så sikker som andre præventionsformer.

Få flere nyheder i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: dr.dk og Netdoktors egen artikel om nødprævention.

Sidst opdateret: 12.12.2022

Annonce