Annonce

Nye mobile akuthospitaler

Region Hovedstadens Akutberedskab har fået nye midler til akuthjælp i form af to 30 tons tunge lastbiler, som skal fungere som mobile behandlingspladser ved større ulykker.

Den 13. oktober indviede Region Hovedstaden deres nye mobile behandlingspladser. Hver enkel behandlingsplads består af en 17 meter lang lastbil med to dertilhørende telte, hvor der kan behandles op til 40 patienter samtidig.

Region Hovedstaden har opdateret deres akutmateriale på baggrund af det ændrede trusselsniveau i Europa de seneste år, og lastbilerne skal bemandes af speciallæger, lægeassistenter og ambulancepersonale.

Læs også: Førstehjælpens grundprincipper

Hurtig og sikker behandling

De nye mobile behandlingspladser kan behandle patienter indenfor 15 minutters ankomst til et skadested. Således kan patienter få en hurtig og sikker behandling på ulykkesstedet, når tid er en kritisk faktor.

Lastbilerne skal bruges som et ekstra supplement til det allerede eksisterende beredskab i tilfælde af større ulykker, som indebærer mange mennesker for eksempel under et eventuelt terrorangreb.

Lastbilerne skal dog ikke kun bruges ved pludseligt opståede hændelser, men skal også benyttes ved store begivenheder, hvor der er brug for medicinsk assistance, såsom Roskilde Festival, Folkemødet og Copenhagen Marathon.

Kilder: Region Hovedstaden og Dagens Medicin.

Sidst opdateret: 17.10.2017

Annonce