Annonce

Virtual reality og mekaniske ben hjælper rygmarvsskadede

I et nyt studie trænede otte personer med rygmarvsskade intenst i et år ved hjælp af virtual reality og mekaniske ben. Alle deltagerne genvandt en del af førligheden.

Læs også: Hvad er en rygmarvsskade?

Hjernen styrer mekaniske ben - virtual reality gør det virkelighedstro

Deltagerne fik hjælp til gangtræning af mekaniske ben, som de selv kunne styre. Hjernens signal til at gå blev via elektroder sendt til de mekaniske ben, som så bevægede personens egne ben. Et sæt virtual reality-briller gjorde hele oplevelsen af at gå endnu mere livagtig og realistisk.

Læs også: Nervesystemets opbygning og funktioner

Opdaget ved et tilfælde

Det oprindelige formål med studiet var at udvikle et gang-hjælpemiddel til personer med rygmarvsskade, men forskerne opdagede, at alle deltagerne genvandt nogen grad af følelse i huden og kontrol over musklerne i underkroppen.

Forskerne mener, at det skyldes, at der ofte er nogle få nervetråde, der når forbi det sted, hvor rygmarven er skadet, og at træningen har hjulpet til at aktivere disse nervetråde.

Forskerne foreslår på baggrund af studiet, at mekaniske ben og virtual reality i fremtiden bliver overvejet som træningsredskab og ikke blot som hjælpemiddel.

FÅ FLERE NYHEDER OM SUNDHED HER!


Kilde: Nature

Sidst opdateret: 17.08.2016

Annonce