Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Fakta | Øjne

Briller til børn

Børn kan få briller, fra de er nyfødte, og der findes brillestel til børn i alle aldre.

Opdateret: 21. April 2015

Børn kan få briller, fra de er nyfødte, og der findes brillestel til børn i alle aldre. Det er vigtigt at vælge et brillestel, der kan holde til at blive brugt af et aktivt barn. Brillerne skal sidde godt på næsen og bag ørerne, så de ikke generer barnet. Briller skal ofte skiftes hos børn, fordi børnene vokser, eller brillerne går i stykker. Man skal derfor ikke købe dyrere briller, end man har råd til at udskifte nogle gange om året.

Hvordan måler man brillestyrken hos børn?

Brillestyrkemålingen foregår som regel samtidig med synsstyrkemålingen. Hos små børn bruger man et apparat, der måler, hvor kraftigt øjet bryder lyset. På den måde kan man måle, om barnet er nærsynet, langsynet eller har bygningsfejl, der kræver, at barnet skal bruge briller. Brillestyrkemålingen gør ikke ondt, og det er ikke ubehageligt for barnet.

Større børn kan til en vis grad selv være med til en udmåling af brillestyrke på samme måde som hos voksne, hvor man afprøver forskellige brillestyrker og vælger den, der giver det bedste syn.

Hvorfor skal øjnene dryppes for, at man kan måle brillestyrken?

For at man kan lave en præcis brilleudmåling hos børn, er det nødvendigt at afslappe øjet. Der findes en lille muskel inde i øjet, som strammer øjets linse, så øjet bryder lyset kraftigere. Det er den muskel, man bruger, når man zoome ind og se noget tæt på.

Hvem kan få tilskud til briller?

Børn under 10 år kan få tilskud til briller, hvis de er langsynede med en styrke over +7 (dioptri).


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.