Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Sådan kommer du i gang med motion


Opdateret: 8. November 2010

Start blidt

Hvis du aldrig har dyrket motion, skal du ikke gå for hårdt frem i begyndelsen. Vi kan ikke anbefale, at du fra den ene dag til den anden kaster dig ud i at jogge 15 kilometer. Det har du ikke godt af, og det vil med stor sikkerhed ikke holde i længden.

Lidt er bedre end ingenting

Har du eksempelvis aldrig været vant til at gå en tur, så er det glimrende, hvis du begynder med det. Altså, begynd med en rask gåtur på 20-30 minutter hver aften.

Efter din startperiode kan du hver aften gå lidt længere, end du gjorde dagen før. Og når du har gjort dette i et par uger, så er du klar til at gå videre med lidt hårdere træning.

Vi anbefaler, at du finder den type motion, som du mener, du vil befinde dig allerbedst i. Der er ingen gylden regel, men hvis du ikke kan fordrage at løbe, så skal du ikke gøre det. Vælg eksempelvis i stedet at svømme, en motionsform, der giver rigtig godt. Eller vælg noget helt tredje, bare det får pulsen op.

To vigtige råd:

  1. Lyt til din krop! Du skal ikke træne for enhver pris. Føler du dig uoplagt, træt eller øm, bør du respektere de signaler, du modtager fra din krop. Træthed, ømhed og uoplagthed kan være begyndende tegn på skader og/eller overtræning. Tag en ekstra hviledag og kom ovenpå igen.

  2. Drop den dårlige samvittighed! Motion er ikke alt. Husk på, at vi er mennesker, ikke kun træningsmaskiner. Vi har også brug for åndelige, spirituelle, kreative og musiske input. Hvis du en dag eller to springer træningen over, er det også helt fint. Læs en god bog, gå i biografen eller til koncert. Men gør det med god samvittighed!

Med andre ord, få arbejdet motion ind i din hverdag på en naturlig måde!

Se flere artikler om motion, der slanker


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.