Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Ordbog | Smerter

Modic-forandringer

Modic eller modiske forandringer er en inflammationstilstand i to eller flere af rygsøjlens hvirvler og kan sammenhæng med lændesmerter.

Opdateret: 25. April 2022

Hvad er Modic-forandringer?

Modic eller modiske forandringer er en inflammationstilstand i to eller flere af rygsøjlens hvirvler og kan sammenhæng med lændesmerter. Man mener, at der er tale om bakteriel infektion i ryghvirvlerne. Modic eller modiske forandringer har fået navnet efter en forsker, der hed Modic.

Hvorfor får man Modic-forandringer?

Man kan få Modic-forandringer efter, eller i forbindelse med, en diskusprolaps. Det er også muligt at udvikle Modic-forandringer på andre måder, men hvorfor de opstår, ved man endnu ikke.

Gør det ondt at have Modic-forandringer?

Patienter med Modic forandringer kan have rigtig ondt, men det er ikke sikkert, at smerterne kommer netop derfra. Smerterne kan variere henover døgnet, men forsvinder ikke og er også tilstede om natten. Smerterne bliver ikke forbedret over tid, og der er endnu ikke påvist en behandling af rygsmerterne.

Hvordan behandler man Modic-forandringer?

Modic-forandringer kan kun ses på MR-scanninger.

Idet patologien bag Modic-forandringer endnu ikke er fuldt forstået, er det ikke klart fastslået, hvordan Modic-forandringer skal behandles. Patienter med mistanke om tilstanden kan dog henvises til reumatologiske afdelinger. Nyere forskning tyder desuden på, at længerevarende antibiotisk behandling kan have god effekt på Modic-forandringer.

LÆS MERE OM:

Tilmeld dig vores nyhedsbreve!

Du kan til enhver tid afmelde vores nyhedsbreve ved at klikke på linket i bundet af nyhedsbrevet. Her kan du læse mere om Netdoktors privatlivspolitik .


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.

Annons