Annonce

Giver hjemmekontoret dig hovedpine?

Hovedpine rammer de fleste af os. Nogle af de typiske årsager er dårlige arbejdsstillinger, skærmbrug, stress og dårlig søvn. Mange arbejder fortsat hjemmefra grundet COVID-19, og det kan betyde et dårligere arbejdsmiljø, flere bekymringer og oftere ondt i hovedet.

Spændingshovedpine er den mest almindelige form for hovedpine. Faktisk har omkring 75 procent af befolkningen oplevet af have spændingshovedpine. Det er den dér ubehagelige følelse af et bånd, der er spændt stramt rundt om den øverste del af hovedet. Ofte har man også ondt i nakken, hovedbunden og kæbemusklerne, men mange er end ikke klar over, at de er anspændte i for eksempel nakke eller skudre.

Dårlig arbejdsstilling og overanstrengte øjne

Rigtig mange af os bruger dagligt time efter time foran computerskærmen, når vi arbejder, og det kan give hovedpine. Dine øjne ændrer nemlig retning op mod 50.000 gange, når du sidder foran computerskærmen på en normal arbejdsdag. Det betyder, at de nemt kan blive overanstrengte.

Det er nok de færreste, der i kølvandet på COVID-19 restriktionerne har fået anskaffet sig hæve-sænke-borde og ergonomisk korrekte kontorstole til hjemmekontoret. Hos mange bliver både spise- og køkkenbordet med de vanlige stole, sofaen og tilmed sengen taget i brug, når dagens arbejde skal udføres. Det betyder desværre dårligere arbejdsstillinger, som kan medføre øgede spændinger i nakke og skuldre og dermed hovedpine.

Stress og bekymringer

De markant forandrede tider, som vi lever i lige nu, kan skabe bekymringer og stress. Både privat og på arbejdspladsen, som er to elementer, der er smeltet mere og mere sammen. Stress kan ofte udløse hovedpine og kan betragtes som et signal fra din krop om, at du bør slappe af. Samtidig kan stærk bekymring, vrede eller angst øge spændingsniveauet i kroppen, og så er grobunden for hovedpine lagt.

Hvad kan du selv gøre?

Heldigvis er der ting, man selv kan gøre for at komme hovedpinen til livs. Når spændingshovedpinen har ramt, eller du kan mærke, den kommer snigende, så er der en række gode øvelser, som løsner op i muskulaturen omkring nakke og skuldre. Lige her får du 8 øvelser, som har det til fælles, at de udspænder og styrker musklerne, øger blodomløbet og har en forebyggende virkning – og så er de lette at lave lige fra hjemmekontoret.

Nogle gange har man dog brug for hurtig lindring af hovedpinen, og her er Treo brusetabletter et godt valg. Kombinationen af acetylsalicylsyre og koffein har nemlig en smertestillende virkning inden for 30 minutter. Og så er den nem at anvende: Opløs din Treo brusetablet i et halvt glas vand, og vent til den er helt opløst, inden du drikker opløsningen.

Treo er et lægemiddel. Læs altid indlægssedlen inden brug. Læs produktinformationen her.

Treo brusetabteller er et godt valg mod hovedpine

TREO-2021-0015

Treo®, Treo Citrus® og Treo Hindbær® 500 mg acetylsalicylsyre og 50 mg caffein brusetabletter

Virkning: Mod migræne samt svage smerter Advarsler og forsigtighedsregler: Tag ikke Treo, hvis du er overfølsom over for indholdsstofferne, tidligere har fået allergiske symptomer eller astma ved brug af smertestillende medicin, har mavesår, tendens til blødning, svært nedsat lever- eller nyrefunktion eller dårligt hjerte. Over 65-årige skal undgå langvarig brug af acetylsalicylsyre grundet risiko for mave-tarm-blødninger. Brug af hovedpinetabletter i mere end 10 dage om måneden i mere end 3 måneder kan gøre din hovedpine værre og hyppigere. Treo, Treo Citrus og Treo Hindbær har højt indhold af natrium. Treo Citrus og Treo Hindbær indeholder sojalecithin (E322) og glukose. Treo Hindbær indeholder sorbitol. Graviditet: Tag ikke Treo i de sidste 3 måneder før forventet fødsel. Tag kun Treo i de første 6 måneder efter aftale med lægen. Bivirkninger: Almindelige: hurtig puls, øget blødningstendens, rysten, søvnløshed, uro, mave-/tarmgener som fx blødning, kvalme, opkastning, diarré, halsbrand. Ikke almindelige: mave-/tarmsår, overfølsomhedsreaktioner (nældefeber, snue). Sjældne: Vejrtrækningsbesvær og astmalignende anfald. Forstyrrelser i nyrefunktionen. Ikke kendt frekvens: Reyes syndrom hos børn. Dosering: Voksne: 1-2 brusetabletter opløst i vand 1-4 gange daglig. Børn: Bør ikke bruges af børn under 15 år uden lægens anvisning og må ikke bruges af børn og unge med feber. Pakninger: 10 stk. ikke apoteksforbeholdt og 20 stk. apoteksforbeholdt. Må ikke udleveres til personer under 18 år. Læs indlægssedlen grundigt inden brug. 04/2020.

Mylan Denmark ApS, Borupvang 1, 2750 Ballerup, tlf. 28116932, infodk@viatris.com

Annonce