Annonce

hævede knæ efter aktivitet

Spørgsmål

Kære Netdoktor.

Jeg skriver fordi jeg desperat leder efter en løsning, på et efterhånden 3 år gammelt problem jeg har haft i knæet.

- 1-2 gange om måneden hæver mit knæ op og bliver ca 1-2 cm bredere i 2 eller 3 dage hvor det så efterfølgende bliver normalt igen. (Vand? Væske) - Der er ingen smerte eller kløen, men nærmere bare overbelastning efter så lang tid, og en irritation af ikke at kunne bøje mit knæ særlig meget i hverdags - og i arbejdssituationer. - Det har virket som om, at det har været hyppigere om sommeren end når det har været vinter (Dog ikke mere eller mindre smerte)

Jeg har været hos 3 forskellige læger som har virket lettere uforstående. Jeg blev henvist den ene gang til en fysioterapeut, lægen havde et samarbejde med. En ung fysioterapeut der meget tvivlende gav mig 2 øvelser jeg endte med at lave i 6 måneder uden nogen som helst virkning. Efter de 6 måneder takkede jeg nej til flere behandlinger og siden er der ikke sket noget.

Jeg plejede at være "normalt aktiv", cyklede 9 km til og fra skole. Løbetrænede 2 gange om ugen og svømmede i ny og næ. Efter min skade har jeg prøvet at være aktiv igen mange gange, men har altid fået hævet knæ efter et par dage og stoppet igen. Den dag i dag, holder jeg mig kun til at cykle til og fra skole, fordi jeg ikke tør andet. Noget aktivt skal jeg jo lave før det går ud over vægten og velværet.

Jeg føler mig svigtet og ved faktisk efterhånden ikke hvad jeg skal gøre. Mit største ønske er efterhånden bare at nogen kan guide mig i den rigtige retning. Kunne det være en ortopædkirurg, akupunktør eller et hospital der kunne tage sig af situationen?

Mvh En Spørger

Dreng/mand, 23 år, 177 cm, 74 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Kære

Du skriver desværre ikke hvilken skade du har været ude for

Men som jeg hører din historie inklusiv forsøg på genoptræning, tænker jeg at du har en skade i dit knæ.

Det at du har svært ved at bøje det kan skyldes hævelsen, men det kan også skyldes at noget sidder i klemme i dit knæ, f.eks. et stykke menisk.

Som udgangspunkt skal dit knæ ikke hæve.

Jeg synes du skal bede din læge om en henvisning til en ortopædkirurg.

Måske kan kirurgen stille diagnosen blot ved at undersøge dig. Ellers må man overveje en MR scanning.

Med venlig hilsen

Hans Gad Johannsen

Speciallæge i Ortopædkirurgi

Sidst opdateret: 09.09.2020

Annonce