Annonce

Jeg har stadig ondt i fingeren!

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Under en fodboldkamp, hvor jeg var målmand, ville jeg gribe bolden, men formåede at gribe den fuldstændig forkert. Det betød, at bolden kom hamrende direkte ind i en strakt finger. Jeg kunne lige med det samme ikke mærke min finger eller bukke den. Langsomt begyndt den at hæve op og jo længere hen jeg kom på ugen blev den mere lilla og blå.

Efter en uges tid hvor den fortsat ikke var blevet bedre, overvejede jeg at tage et smut til lægen, men blev enig med mig selv om, at der nok ikke var noget de kunne gøre. Men her nu, 1 1/2 måned senere er den fortsat øm, gør ondt og bukke og smerter langs fingeren ved bevægelse.

Burde jeg opsøge læge nu eller er det for sent?

Mvh

En spørger.

Pige/kvinde, 20 år, 172 cm, 82 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Kære spørger.

En eller anden form for skade har du jo fået på din finger. Når fingeren hæver og bliver misfarvet, har der været en blødning.Det er ikke det kræver nogen behandling. Fingeren kan godt være øm så lang tid efter som du beskriver.

Men, jeg synes det lyder rimeligt at du lige får kigget på fingeren. Det er ikke nødvendigvis for sent at gøre noget nu, men det er "tæt på". Med venlig hilsen

Hans Gad Johansen, 

Speciallæge i ortopædkirurgi

Sidst opdateret: 08.11.2019

Annonce