Annonce

Smerter efter operation for diskusprolaps

Spørgsmål

Hej Netdoktor

Jeg blev opereret for en stor diskusprolaps i november, 2017 (L5, S1). Siden min operation har jeg meget nedsat følelse i min venstre fod på ydersiden og bagpå mit venstre ben.

Jeg døjer med utrolige voldsomme smerter i min fod(også på ydersiden, omkring min lilletå og ca. 8 cm. ned langs siden). Dette gør at jeg ofte ikke kan sove om natten.

Jeg er 30 år og mor til tre. Jeg kan ikke gå ordentlig, da jeg ikke synes jeg kan mærke min fod ordentlig. Skal jeg bare acceptere det eller kan man på sigt lære at gå ordentlig og evt. lære at løbe igen, selvom man har mistet en del af følelsen?

Ligeledes hvad kan smerterne skyldes? Er det en nerve som formentlig har taget skade som jeg skal lære at leve med, eller findes der nogle behandlingsmuligheder?

Vh

En spørger

Pige/kvinde, 30 år, 165 cm, 69 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Kære Spørger

Det er svært præcist at sige hvad der er sket.

Om det er noget fortsat prolaps, der generer, eller om der er sket skade på en nerve.

Hvis ikke du allerede har snakket med dem der har opereret dig, bør du blive henvist til dem, med henblik på en nærmere udredning/forklaring.

Smerterne som du beskriver, er jo frygteligt generende, og kan være svære at gøre noget ved. Kan se du får noget medicin som kan virke på nervesmerter.

Jeg synes ikke, du skal "acceptere" ikke at kunne gå ordentligt eller løbe fordi du har mistet noget af følesansen. Men du får sandsynligvis brug for noget hjælp til træning. Tænker måske det opererende sted kan være behjælpelig med at anvise fysioterapeuter. Du skal træne en hulens masse balancetræning og relevant styrketræning. Din følesans er jo med til at fortælle dig hvordan din "fod befinder sig i rummet", det skal du prøve om du kan lære at kompensere for. Det vil tage tid, og jeg kan desværre ikke udtale mig hvor langt du vil nå, ud fra brevet.

Med venlig hilsen

Hans Gad Johansen

Speciallæge i Ortopædkirurgi

Sidst opdateret: 06.09.2018

Annonce