Annonce

Kan jeg blive opereret når jeg er gravid?

Spørgsmål

Hej Netdoktor

Håber inderligt du/i kan hjælpe mig, for har hørt så mange forskellige meninger nu...

Jeg var ved læge i går hvor jeg fik konstateret at jeg er gravid i 8 uge. Men jeg skal ind og opereres i min hånd om lidt. Det er et mindre indgreb og kan nøjes med en lokalbedøvelse. Jeg ønsker at få foretaget denne operation nu og ikke efter jeg har født, da jeg går med mange smerter og ved at jeg ikke vil kunne bruge min hånd 100 % i ca. 2 måneder efter.

Har snakket med lægen der skal operere mig og han vil ikk anbefale det, men har så snakket med narkoselægen efterfølgende som siger der ikke er den store risiko.

På forhånd tak

Venlig hilsen

En spørger

Pige/kvinde, 28 år, 166 cm, 63 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Kære Maria.

Det er altid frustrerende, når man som patient får tilsyneladende modstridende svar på det samme spørgsmål, men ingen af svarene er forkerte. De er blot ikke formuleret tilstrækkelig tydeligt for dig. Det bedste ville være, hvis håndkirurgen og narkoselægen talte med hinanden og blev enige om et klart svar til dig.

Hvis det ikke kan lade sig gøre, ja, så spørger du nu den tredje “fagperson” om råd, og det er så mig.

i mellemtiden er der gået 4 uger og du er nu nået til graviditetens 12. uge. En operation i lokalbedøvelse af din hånd vil ikke påvirke dit barns udvikling.

Men såvel operatøren som narkoselægen ved jo, at du er gravid. Og du kan være sikker på, at ingen af dem ville gribe til kniv og sprøjte, hvis de var den mindste smule i tvivl om, hvorvidt dit barn ville kunne tåle det. Så gå nu fortrøstningsfuldt op til lægerne og få det overstået, så du er helt frisk og klar til at skulle være mor.

Lykke til.

Erik Fangel Poulsen,

speciallæge i kvindesygdomme

Sidst opdateret: 15.06.2018

Annonce