Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hævet ben gennem næsten et år

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg er en pige på 18 år, er af almindelig bygning og har ikke lidelser i form af sygdomme. Jeg har haft stor interesse for heste og det medførte et styrt fra hesten. Min lidelse er ikke en sygdom. Dog er jeg bekymret om hvorvidt jeg skal opsøge læge eller ej. Jeg har en smerte i det venstre ben på læggen. Smerten kommer af et styrt på hest hvorledes hesten trådte på min læg. Jeg har siden da haft et markant hårdere og en anelse hævet område på læggen samt smerte når man berører det, følsomheden i huden på det område er forsvundet helt. Området er på størrelse med knyttet hånd. Min smerte i læggen har stået på i knapt et år, med ikke synlig forbedring eller forværring. Mit spørgsmål er, om jeg kan gøre noget ved det eller om jeg skal acceptere det som det er.

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Det hårde område du har på læggen, skyldes ganske sikkert, at du i forbindelse med styrtet har fået en blødning i læggen. Det er nu denne, arvæv du kan mærke som noget hårdt. Det går ofte ud over følsomheden på huden lige over det hævede sted. Jeg synes da, du skal vise det til din læge, næste gang du kommer der. Men hvis det ikke ligefrem gør mere og mere ondt, behøver du ikke bestille tid specielt til dette. Din læge vil næppe kunne gøre noget ved det. Evt. bestille en ultralydsundersøgelse for at se omfanget af hævelsen. Der vil nok komme en vis bedring med tiden. Evt. kan du få lidt fysioterapi/massage på området. Du kan nok forvente en vis bedring over tid.

Med venlig hilsen

Hans Gad Johansen

Speciallæge i ortopædkirurgi

Sidst opdateret: 01.06.2010
Annonce