Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Jeg havde hofteskred som barn og blev behandlet for det. Nu er mine hofter begyndt at klikke - skal jeg være bekymret?

Spørgsmål

Kære netdoktor

Jeg fik som spædbarn konstateret hofteskred, hvorfor jeg fik en skinne på. Det virkede ganske, som det skulle, med fikserede hofter/hofte (jeg ved ikke, om det var begge hofter eller blot en).

Jeg har i de senere teenageår og i mit voksenliv lagt mærke til, at jeg engang imellem skal klikke mine hofter på plads, ellers er det ubehagelgt at gå. For eksempel kan det ske, at jeg ikke kan cykle, medmindre jeg lige vrider hoften, så det klikker på plads med et knæk, og alt mærkes fint. Betyder dette noget?

Har min behandling som baby ikke været fuldendt, eller er hoften smuttet ud af soklerne med tiden? Er der overhovedet noget at være bekymret for?

Hilsen en spørger

Svar

Kære spørger

Det er svært at sige, om der er noget at være "bekymret" for. Men hvis du i en lang periode ikke har mærket noget til dine hofter, skulle det være lidt underligt, om de begynder at skride ud.

Et ganske almindeligt røntgenbillede kan fortælle meget om, hvorvidt dine hofter "sidder rigtigt". Det lyder ikke som om, du går og har ondt i hofterne. Hvilket er et godt tegn. En mulighed er også, at du har en såkaldt "springhofte", hvor en sene bliver "fanget" af et knoglefremspring og så giver en klikfornemmelse, når den kommer "fri". Det er ikke muligt at afgøre det nærmere uden at undersøge dig. Men sandsynligvis behøver du ikke at være bekymret.

Jeg synes, du ved lejlighed skal tale med din læge om det og få undersøgt bevægeligheden i dine hofteled og eventuelt få taget et røntgenbillede.

Hilsen

Hans Gad Johansen,

Speciallæge i Ortopædkirurgi

Sidst opdateret: 20.12.2011
Annonce