Annonce

Jeg vil gerne have en kæreste, men samtidig skræmmer tanken mig

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Hvad er der galt med mig? Et af mine største ønsker her i verden er at få en at dele livet med og mærke kærlighed og intimitet. Samtidig med jeg har det ønske reagerer jeg dog meget voldsomt og uhensigtsmæssigt, hvis en fyr begynder at vise interesse i mig på mere end venskabeligt plan.

De ting der går igennem kroppen på mig er følgende: Vrede og jeg bliver ekstremt kort for hovedet og frustreret. Jeg spørger hele tiden mig selv "hvorfor kan de ikke bare se mig som en ven?" Jeg føler mig ført bag lyset, som om, at det eneste han har haft interesse i hele tiden, er at komme i bukserne på mig og bruge mig til sex, i stedet for også at have interesse i mig som person. Jeg føler mig ganske enkelt som et sexobjekt.

Min puls stiger til 180 i minuttet (har målt den) og jeg begynder at svede. Jeg går i panik og kan slet ikke overskue situationen. At fortælle min omgangskreds, at jeg har en kæreste vil være direkte ydmygende, og min mor ville jeg slet ikke være i stand til at kunne kigge i øjnene bagefter, selvom vi har et tæt forhold til hinanden. Det er lidt som om det overskrider min privatsfære at fortælle nogen det, selvom jeg godt ved, at det er det mest naturlige i verden som voksen.

Jeg ved ikke om det kan være relevant for noget, men jeg kan huske at jeg allerede som syv-årig havde min første seksuelle fantasi om en af drengene fra klassen, som jeg havde været seksuelt tiltrukket af siden vi startede i børnehaveklassen, men jeg har som nævnt desværre aldrig været i stand til rent faktisk at indlede et kæresteforhold til en fyr på noget tidspunkt.

Jeg læste ved et tilfælde en artikel fra USA, hvor de beskriver noget der hedder "love sickness". De beskriver det dog kun ud fra, hvis man allerede har en partner, som man elsker, men som kroppen fysisk frastøder på den ene eller anden måde. Jeg kan dog alligevel ikke lade være med at tænkte på, om det er det jeg lider af i ekstrem grad (hvis love sickness overhovedet er en diagnose)?

Kan I anbefale nogle behandlingsmuligheder, så jeg kan slippe ud af det her mareridt? Jeg har desværre ikke kunne finde noget litteratur på nettet om det på dansk, da jeg prøvede at google "kærlighedssyge". Kan I anbefale noget litteratur? Jeg er aldrig blevet voldtaget eller på anden måde seksuelt krænket.

Med venlig hilsen

En Spørger

Svar

Kære Spørger

Tak for dit brev, og det er rigtig godt, at du beskriver, hvordan du længes efter at få en partner og samtidig er bange for det. Ja, det kunne godt lyde som diagnosen "love sickness”, hvor der er flere metoder, som ville kunne hjælpe dig til at få et mere afslappet forhold til dine relationer til det andet køn, så hvis denne diagnose kan hjælpe dig til at komme videre i dit liv, er det fint.

Som du har det nu, er du meget fokuseret på netop dette: at få et intimt kærlighedsliv med en partner, hvilket er meget forståeligt i din alder. Det er jo noget af det største i livet at føle sig elsket og at kunne elske et andet menneske, og for at kunne elske en anden, er det helt nødvendigt at være i stand til at elske sig selv.

Dette kan godt være et stort personligt arbejde, og jeg vil vise dig et par veje du kan gå, således at du kan nå til en større bevidsthed om dit eget værd og opnå en dyb følelse af selvaccept og kærlighed til dig selv. Når du opnår denne følelse af selvaccept og glæde ved at være dig, vil du være i stand til at tiltrække en mand, som du kan elske og indlede et forhold til.

Jeg foreslår:

- at du fører en dagbog over de følelser, tanker og oplevelser, der gør dig dels vred og frustreret, og dels glad og tilfreds. Det vil hjælpe dig til at højere grad af bevidsthed om dig selv.Og du kan lære at acceptere de forskellige følelser, der opstår i dig, uden at bliver opslugt af følelserne. Sig til dig selv: ”Jeg er ikke mine følelser og tanker”

- at du er opmærksom på at få en sund kost: grøntsager, frugt, drik vand og undgå slik og alkohol - at du har det godt med din krop og får motion dagligt, deltag i yoga, pilates eller en form for sport, gerne på hold med andre. Gå dagligt mindst ½ times tur. Få massage enten hele kroppen eller ansigt eller fødder. Det vil hjælpe dig til at blive afslappet og føle dig tilpas i din krop

- sov godt og gå i seng samme tid hver aften, fald til ro, før du sover.

- Tænk positivt og blive opmærksom på alt det, der går godt for dig. Gør mere af det, der gør dig glad og vær sammen med mennesker, du godt kan lide og få gerne nye venner

- Vær produktiv. Sørg for at din bolig er smuk og ryd op i skabe og hylder. Smid det ud, som du ikke mere bruger.

- Få ting gjort, som du måske har udsat og sørg for at have nogle kreative aktiviteter – og gå til koncerter, udstillinger eller andet, der interesserer dig.

- Hvis du har en tro – så bed om hjælp fra højere kræfter til at opnå kærlighed og intimitet i dit liv. Skab indre ro og giv plads til nye løsninger i dit liv.

- Mød andre mennesker – deltag i fællesskaber

Jeg håber, at ovenstående kan hjælpe dig til at blive mere tilfreds med dig selv og dine relationer. Det kan også være en hjælp at få støtte af en psykolog eller psykoterapeut, hvilket jeg også kan anbefale dig.

Der er skrevet mange gode selvhjælps bøger. Jeg kan anbefale bøger af Louise Hay og Wayne W. Dyer.Desuden en bog af Audun Myskja: Find din indre kraft.

Jeg ønsker dig held og lykke med at finde mere glæde i dit liv.

Kærlig hilsen

Birgitte Winkel

Samlivsterapeut og Socialrådgiver

Sidst opdateret: 20.10.2015
Annonce