Brevkasse
Stil et spørgsmål

Brandsår: Hvad skal du gøre?
Har du været i karambolage med en grill eller trådt barfodet ned i brandvarmt sand? Så er der hjælp at hente her! Læs, hvordan du skal forholde dig til brandsår.

Myter og fakta om myggestik
-
Ny lov: Forsøg på genoplivning kan fravælges
Nu har alle habile danskere over 60 år ret til at fravælge genoplivning, hvis de får hjertestop. Læs mere om den nye lov her.
-
Smerter efter julemiddag: Sådan lindrer du
Julen er højsæson for knækkede tænder og trætte maver. Det skyldes i høj grad den mad, vi spiser til jul.
-
9 gode råd om vinterbadning
Vinterbadning er blevet meget populært, men det kræver lidt mere omtanke end en tur i poolen på en varm sommerdag. Her har vi samlet en række gode råd til dig, der vil en tur i isbaljen.
-
Skyd nytåret sikkert ind
Hvert år sker der mange fyrværkeriskader, når vi fejrer nytår. Her får du gode råd til at undgå fyrværkeriskader, og til hvad man skal gøre, hvis uheldet alligevel er ude.
-
Det gør du ved bi- og hvepsestik
Hvis uheldet er ude, og du bliver stukket af en hveps eller bi, er der en række ting, du selv kan gøre for at lindre smerten. Desuden er der nogle tegn på allergi, som du skal holde øje med.
-
Skovflåt - hvordan fjerner jeg dem?
En skovflåt er en lille blodsugende mide. Den lever normalt af at suge blod fra større dyr som hjorte og ræve, men den kan også sætte sig på mennesker.
-
Fup og fakta: Fem sommermyter
Har du også undret dig over, om nogle af de sommermyter, du har lært som barn, virkelig passer? Vi kigger nærmere på fem sommermyter og afliver nogle af dem.
-
Pas på vild pastinak i naturen
Det er højsæson for vild pastinak. Kommer man for tæt på den gule plante kan det medføre smertefulde udslæt. Derfor er det vigtigt at være opmærksom.
-
Fup og fakta om at bade
Der findes utallige myter om badning. Må du for eksempel bade, lige når du har spist? Og bliver du ekstra solskoldet i vandet? Det opklarer vi her.
-
Hugormebid
Hvis uheldet er ude, og man er blevet bidt af en hugorm, er det vigtigste at holde den bidte kropsdel i ro. Man skal ikke prøve at suge eller presse giften ud.
-
Fjæsingstik
Er man blevet stukket af en fjæsing, skal man sænke den stukne legemsdel i så varmt vand, man kan udholde uden at få forbrændinger.
-
Uheld på stranden: Sådan lindrer du smerten
Er du blevet brændt af en brandmand, har du fået en solskoldning eller måske skåret dig på en skarp sten? Så er der hjælp at hente her.