Annonce

Danskere spiser for meget slik

Danske børn spiser fem gange så meget slik, som en sund og varieret kost kan rumme, og særligt indtaget i weekenderne er stort. Det vil et nyt projekt forsøge at ændre uden at gå på kompromis med hyggen.

Når ugen lakker mod ende, kommer slikskålen, sodavanden og chokoladen frem i de små hjem. Hver dansker køber hvert år 12,3 kilo slik og chokolade, og det er særligt i weekenden, at forbruget er højt. Særligt slemt står det til med de danske børn og unges weekendindtag, der er steget med op til 25 procent siden 2005, og det kan få sundhedsmæssige konsekvenser.

Læs også: Sukker med måde

Derfor forsøger et nyt tre-årigt projekt 'Er du for sød' at gøre det nemmere for danskerne at skrue ned for slikforbruget og samtidig bevare hyggen. Projektet er fra DTU Fødevareinstituttet og støttet af Nordea Fonden.

"Vi vil gerne have gjort op med forestillingen om, at hygge altid hænger sammen med det søde. Hvem siger, at hygge ikke kan være et spil kort frem for en stor skål slik? Eller at man sammen anretter et flot frugtfad til deling?," siger seniorforsker, Anja Biltoft-Jensen fra DTU Fødevareinstituttet.

Læs også: Sådan bryder du usunde vaner

Gode råd fra danskerne

Ud fra en række ideer, tips og råd fra danskerne vil DTU Fødevareinstituttet udvikle konkrete redskaber og teknikker til særligt danske børnefamilier, så det bliver nemmere at balancere mellem det søde og det sunde.

“Vores børn får det antal fredagsslik, som svarer til deres alder. Syv stykker til en syv-årig,” lyder et råd blandt andet fra en dansker, som har givet sit råd til projektet.

Du kan læse flere råd på projektets hjemmeside 'Er du for sød'

Få flere nyheder i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: DTU Fødevareinstituttet, 'Er du for sød' og DTU Fødevareinstituttet

Sidst opdateret: 07.10.2019

Annonce