Annonce

Færre unge får klamydia

Der er sket et lille fald i antallet af unge, der smittes med klamydia, men der er stadig mange, som testes positive.

Klamydia er den mest udbredte kønssygdom i Danmark, som især findes blandt unge, da otte ud af ti tilfælde af klamydia forekommer hos unge mellem 15-29 år.

Ifølge Sundhedsstyrelsen blev 34.134 unge testet positive for klamydia i 2016. Det tal er faldet til 32.737 i 2017. Det er meget positivt, at tallet er faldende, men Sundhedsstyrelsen gør alligevel opmærksom på, at tallet for personer, der testes positive for klamydia, er højt.

Læs også: Hvad er kønssygdomme?

Man kan ikke altid mærke symptomer

Det anslås, at cirka 50.000 bliver smittet med kønssygdommen om året. Det er dog langt fra alle, der kommer forbi lægen og bliver testet positive for sygdommen.

En af årsagerne kan være, at man ikke altid kan mærke symptomer på sygdommen. Det er faktisk op til halvdelen af mænd og kvinder, der smittes, som ikke mærker symptomer på klamydia.

Det typiske symptom på klamydia er ellers en ubehagelig svien ved vandladning. Hvis man oplever symptomer på sygdommen, vil de vise sig ca. 7-21 dage efter, man er blevet smittet.

Læs også: Værd at vide om kondomer

Vigtigt at blive undersøgt

Det er vigtigt at blive testet for klamydia, hvis man har mistanke om, at man kan være smittet.

Hvis sygdommen behandles i tide, har den nemlig ikke nogle følgevirkninger. Men hvis ikke klamydia behandles kan den brede sig og hos kvinder give underlivsbetændelse og hos mænd betændelse i bitestiklerne. I værste tilfælde kan ubehandlet klamydia hos kvinder være skyld i, at de ikke kan blive gravide.

Læs også: Sygdomme hos kvinder der kan hindre graviditet

Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: Sundhedsstyrelsen og Netdoktors egen side: Klamydia-infektioner.

Sidst opdateret: 12.09.2018

Annonce