Rugbrød kan mere end blot at stille frokostsulten. Ny forskning fra Kræftens Bekæmpelses Forskningscenter viser nemlig, at fuldkorn kan nedsætte dødeligheden blandt kvinder med brystkræft.
Læs mere: Sådan får du nok fuldkorn
Spis fuldkorn
Undersøgelsen fra Kræftens Bekæmpelses Forskningscenter viser, at den type stoffer, der hedder lignaner og som findes i blandt andet rugbrød og frø, kan mindske dødeligheden blandt kvinder med brystkræft.
– Vores forskning viser, at de kvinder med brystkræft, som havde det højeste indtag af lignaner, havde 28 pct. lavere risiko for at dø af deres brystkræftsygdom, sammenlignet med de kvinder som havde det laveste indtag, forklarer forsker post doc Cecilie Kyrø fra Kræftens Bekæmpelses Forskningscenter, der har stået i spidsen for den nye undersøgelse.
Læs mere: Hvad øger risikoen for brystkræft?
Undersøgelsens resultater stemmer overens med tidligere undersøgelser foretaget i udlandet, som også har påvist en sammenhæng mellem kvinders indtag af lignaner og deres overlevelse efter deres sygdomsforløb.
Sidst opdateret: 02.02.2016