Annonce

Uge Sex: Unge mangler information om sex

Nu er det igen blevet uge seks, hvor der sættes fokus på sex i folkeskolerne. Mange unge går rundt med fejlagtig information, når det kommer til sex, kønssygdomme og prævention. Derfor er temaet for ugen i år krop, myter og misforståelser.

Unges vej ind i seksuallivet er præget af myter og misforståelser. Det viser en ny undersøgelse, som Voxmeter har udført for Sex & Samfund. Undersøgelsen fandt frem til, at der blandt unge florerer flere myter om krop og prævention.

Undersøgelsen er et led i Sex og Samfunds undervisningskampagne Uge Sex, som foregår i grundskoler over hele landet i denne uge.

Fokus på tre udbredte myter

I undersøgelsen er unge mellem 18 og 25 år blandt andet blevet spurgt ind til deres viden omkring nødprævention, kønssygdomme og myten om mødommen. Undersøgelsen viser blandt andet, at:

  • 49 procent har forkert viden om, at sexsygdomme kan overføres gennem overflader
  • 41 procent tror, at en mødom hos kvinden sprænges den første gang, hun har penetrerende sex
  • 51 procent af de unge er fejlagtigt informeret omkring nødprævention, og hvor ofte det må benyttes.

Læs også: Sexsygdomme: Hvordan smitter de?

Unge ønsker bedre seksualundervisning

Undersøgelsen er et tegn på, at de unge mangler viden om krop og køn. Det synes, de unge også selv. Ifølge Sex og Samfund mener mange unge nemlig ikke, at de får nok ud af deres seksualundervisning, og de ønsker bedre uddannede undervisere, der kan give en mere mangfoldig og inkluderende undervisning.

Uge Sex varer hele ugen, og over halvdelen af alle landets skoleelever samt mere end 11.000 undervisere deltager.

Få flere nyheder i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: sexogsamfund.dk

Sidst opdateret: 08.02.2023

Annonce