Annonce

Mit knæ gør ondt både før og efter træning

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg er en elitesportudøver som for lidt under et år siden begyndte at føle smerte i mit knæ når det belastes ved 70 graders bøj. Det samme som når jeg går op af trapper. Det skal siges at smerterne går væk efter jeg har varmet op til min idræt, og kommer så igen når jeg er færdig med træning. Knæet er hverken hævet eller misfarvet.

Hvordan skal jeg forholde mig til denne “skade”? Det virker umiddelbart alvorligt da det ikke er gået væk efter så lang tid.

Mvh En spørger

Dreng/mand, 19 år, 195 cm, 89 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Kære Spørger

Det er vanskeligt at sige præcis hvad der generer dig.

Men i og med at dine gener forsvinder efter opvarmning og kommer igen når du er ”kold”, lyder det mest som om du har en irritationstilstand i eller omkring dit knæ.

Når symptomerne kommer ved belastning på bøjet knæ kunne man mistænke et muligt springerknæ, som er en irritationstilstand i senen til knæskallen. Dette vil give meget langvarige gener og vil kræve en målrettet genoptræning, helst med hjælp fra en fysioterapeut.

Det kan også være at du har en lidt ”skæv” belastning på din knæskal, hvilket også vil kunne afhjælpes noget med specifik træning

En fysioterapeut vil sandsynligvis kunne diagnosticere begge tilstande.

Umiddelbart lyder det ikke som en større skade, som f.eks en menisk skade der også kan give smerter ved belastning på bøjet ben. Men dette vil ikke være så afhængigt af om du er opvarmet eller ej.

Jeg synes du skal konsultere en fysioterapeut

Mvh Hans Gad Johannsen

Speciallæge i ortopædkirurgi

Sidst opdateret: 16.11.2022

Annonce