Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

"Kan blærebetændelse i graviditeten fjernes ved at drikke tranebærsaft?"

Spørgsmål:

Jeg er i 35 uge, og har lige været ved lægen. Hun checkede min urin og sagde at jeg havde en svag blærebetændelse. Hun gav mig en recept på pencilin. Jeg spurgte om jeg ikke selv kunne gøre noget, f.eks. drikke en masse osv. men hun sagde at det er vigtigt at få det kureret når man er gravid-også selvom man ingen symptomer har!!! Det er tredje gang jeg skal kureres for det, og synes min læge måske er lidt for striks. Mit spørgmål er: Hvad sker der hvis jeg ikke bliver behandlet? Og kan jeg ikke få den væk ved at drikke en masse tranebær saft...

Svar:

Kære Spørger

Ca 15% af alle gravide har problemer med bakterier i urinen uden at de har symptomer og det er først indenfor de seneste år man er blevet helt klar over at det kan give problemer.

Hvis man ikke behandler bakterier i urinen er der risiko for skader på nyrerne, hvilket kan medføre en øget fare for svangerskabsforgiftning. Vi vælger derfor i dag at behandle alle kvinder med bakterier i urinen med medicin, hvorfor din læges holdning må siges at være det mest korrekte. Også selvom du ikke har symptomer.

Det er under alle omstændigheder klogt at drikke rigeligt,men formentlig ikke tilstrækkeligt, ligesom vi heller ikke har sikkerhed for at tranebærsaft virker. Af hensyn til din egen og dit kommende barns sundhed vil jeg derfor anbefale dig at følge din læges råd, selvom jeg godt kan forstå din usikkerhed.

Med venlig hilsen

Søren Kjærem Nielsen

Sidst opdateret: 06.10.2003
Annonce