Brevkasse

Spørgsmål   Kvinder

Spørgsmål: Jeg vil gerne have større bryster - hvad skal jeg gøre?

Hej Netdoktor!

Jeg er en 23-årig kvinde, som virkelig søger svar på et spørgsmål vedrørende brystforstørrende muligheder og evt. hormonbehandling.

Jeg er en voksen, færdigudviklet kvinde og jeg er stort sæt flad som et strygebræt. Jeg startede i en alder af ca. 10 år med at udvikle mine bryster, så jeg har ligesom "grundudviklingen" og den der velkendte lidt trekants-agtige form som små piger, når de lige er kommet i puberteten. Det er bare aldrig rigtigt nået længere end det ,og jeg kan ærligt talt næsten ikke udfylde en BH. Jeg har fået taget blodprøver om jeg kunne have en hormonforstyrrende sygdom eller om min sundhed generelt er OK. Min hormonbalance, min cyklus og gennerelle sundhed er helt OK og normal, så jeg forstår ikke hvad der er gået galt...

Jeg er klar over efterhånden, at det nok ikke er noget der kommer til at udvikle sig naturligt, men det fylder rigtig meget for mig psykisk og jeg har svært ved at acceptere det og vise min krop.

Mit spørgsmål er, om jeg kan stille noget op i denne situation, hvis jeg ønsker større (bare en naturligt form og størrelse) af mine bryster, udover at få lavet kirurgi? Kan det her hvad jeg virkelig vil mene er "en underudvikling" af brysterne, hjælpes på vej af evt. hormonbehandling eller medicin, hvis man tror at der er gået "noget galt" under puberteten? Jeg er villig til at prøve ALT inden en operation, så jeg håber meget på svar fra jer! Det skal siges at både min mor har normal størrelse bryster (80B) og min søster har store bryster (D). Jeg er en slank og tynd pige, men ligemeget hvor meget jeg tager på, påvirker det ikke mine bryster.

Kan man få hormonbehandling?

Hilsen en fortvivlet ung kvinde

Svar:

Kære fortvivlede unge kvinde,

Typisk oplever piger at deres bryster begynder at vokse i 8-14-års alderen og når deres endelige størrelse ved ca. 20-års alderen. Der er lille mulighed for at påvirke brysternes størrelse herefter vha. fx træning, dog vokser brysterne naturligt i forbindelse med graviditet og amning.

Ønsker man større bryster ved hjælp af operation sker det i Danmark primært på private hospitaler hvor man selv betaler for operationen. Overordnet set er der to muligheder. Enten får man indopereret implantater, dvs. kunstige bryster eller alternativt får man lavet brystforstørrelse med eget fedt som typisk sker af flere omgange.

Det vil være en god idé at starte med en konsultation hos din privat praktiserende læge for at vende problematikken og evt. afklarende undersøgelser.

Venlig hilsen

Ole Wadschier

Speciallæge i almen medicin


Besvarede spørgsmål under chat

Spørgsmål Besvaret
Hvorfor brænder det i min skede?

2023-01-6 | 00:15

Gravid og forstoppet

2022-05-10 | 15:14

Skal jeg tage antibiotika for ureaplasma?

2022-05-19 | 11:47

Hvorfor lugter mit underliv af rådden fiskefabrik?

2021-12-29 | 21:42

Jeg vil gerne have større bryster - hvad skal jeg gøre?

2021-04-20 | 17:16

Fiskelugt forneden

2021-01-22 | 10:48

Hvad skal jeg gøre ved mit langvarige udflåd?

2020-01-23 | 03:09

Jeg er gravid men er kommet til at drikke mig fuld!

2020-01-16 | 11:42


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.