Brevkasse

Spørgsmål   Kvinder

Spørgsmål: Hvad skal jeg gøre ved mit langvarige udflåd?

Hej Netdoktor!

Jeg skriver fordi jeg har et problem i mit underliv der påvirker min hverdag ekstremt meget.

Jeg har i 2-3 år døjet med en eller anden form for irritation i mit underliv, og min læge har både udskrevet medicin til almindelig skedesvamp og til skedekatar af flere omgange, men intet hjælper.

Jeg er derfor stoppet med at gå til lægen med det, fordi jeg simpelthen ikke har råd til at betale for den ekstremt dyre medicin - især ikke når det ikke hjælper mig. Problemet har så udviklet sig de sidste par måneder; min udflådsvæske er ekstremt tynd (ligesom vand) men har hvidlig farve som hvis man hælder vand i et glas med lidt mælk i. Derudover er der noget underligt tykt udflåd også, som har en ekstremt underlig konsistens, det er nærmest lige så tykt som tandpasta. Det er typisk hvidt/gulligt, men hvis jeg stikker min finger op i mig selv kommer det ud som klatter der nogle gange næsten kan være grønne. Det er ikke samme konsistens som hytteost, det er væsentligt tykkere. Når jeg står op om morgenen løber det ned af mine ben, nærmest som om jeg tisser i bukserne, og det tykke stads oppe i mig er jeg faktisk nødt til at ‘rense’ ud for, for ellers ophober det sig enormt meget. Jeg ‘renser’ ved nærmest at skrabe det ud af mig med en finger, og det kan godt tage 5-10 minutter hver morgen. Hvad er der galt med mig ?

Det lugter ikke specielt dårligt, det er bare ekstremt forstyrrende og jeg har ikke lyst til at være seksuelt sammen med min kæreste, både fordi det er rimelig ulækkert, men også i frygt for at smitte ham med et eller andet. Jeg har opgivet at gå til min praktiserende læge, for han siger bare at det er svamp gang på gang, men medicinen hjælper intet. Hvad kan det være ?? Har forsøgt at google, men det tætteste jeg kommer på noget der ligner er hytteostlignende udflåd, og det er det ikke!

Mvh Den frustrerede

Svar:

Kære “frustrerede”

Der er bestemt ikke noget at sige til, at du er træt af det irriterende og nærmest konstante udflåd, som nu har stået på i flere år. Og vekslende er det - fra tid til anden og nu også samtidig tykt og tyndt, grønt og hvidt. Jeg kan godt forstå, at det kan tage både pippet og sexlysten fra dig.

Du har tilsyneladende også mistet tilliden til, at din læge kan hjælpe dig, og det er en skam. Men måske skulle du alligevel gå til din læge endnu en gang og bede om en god samtale om dit problem, som altså ikke kan klares med de medikamenter, du har prøvet flere gange. Måske vil samtalen føre til, at din læge henviser dig til en gynækolog, som i hvert fald kan se på dig “med friske øjne” og måske foretage supplerende undersøgelser, konklusion og behandlingsstrategi. For det lader jo ikke til at kunne klares med et snuptag.

Man taler i mange sammenhænge om “forventningsafstemning”. Det kan også bruges, når der tales om udflåd: hvad er normalt, og hvad er for meget, hvad skal behandles og hvad må man indstille sig på at finde sig i. Jeg kan på den foreliggende beskrivelse ikke anvise dig en kur eller behandling, som sådan lige vil kunne klare problemet. Men der er ingen grund at at give op, for du har brug for en afklaring.

Hvordan du vil klare dit forhold til din kæreste med hensyn til sex ved jeg ikke. Men du skal vide, at det er usandsynligt at du fejler noget, der kan smitte ham, efter som du er undersøgt hos din læge. Og du skal ikke give op med sex, så længe lysten er der. Tal med din kæreste om det uden dramatisering - og tag så et bad inden sex - og vis ham, at du synes, det er OK - og dejligt!

Ja, det var en del ord uden afklaring. men forhåbentlig er de et par skridt på vejen mod målet.

Med venlig hilsen

Erik Fangel Poulsen,

Speciallæge i kvindesygdomme


Besvarede spørgsmål under chat

Spørgsmål Besvaret
Hvorfor brænder det i min skede?

2023-01-6 | 00:15

Gravid og forstoppet

2022-05-10 | 15:14

Skal jeg tage antibiotika for ureaplasma?

2022-05-19 | 11:47

Hvorfor lugter mit underliv af rådden fiskefabrik?

2021-12-29 | 21:42

Jeg vil gerne have større bryster - hvad skal jeg gøre?

2021-04-20 | 17:16

Fiskelugt forneden

2021-01-22 | 10:48

Hvad skal jeg gøre ved mit langvarige udflåd?

2020-01-23 | 03:09

Jeg er gravid men er kommet til at drikke mig fuld!

2020-01-16 | 11:42


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.