Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Kløe over hele kroppen i 37. uge. Hvad er der i vejen?

Spørgsmål:

Jeg er 25 år og gravid i 37. uge. Jeg startede med at få strækmærker på maven under navlen, for godt en uge siden. Stort set på samme tidspunkt startede min mave at klø enormt meget. Strækmærkerne har selvfølgelig bredt sig, men det samme har denne forfærdelige kløe. Den har bredt sig til resten af kroppen og består af små knopper. Knopperne er (og ikke at forglemme kløen) over hele min krop og er utrolig frustrende. Hvad er der i vejen, og er der noget, jeg kan gøre for at få det til at forsvinde?

Min læge kiggede knap på mig, da jeg bønfaldt ham om et middel til at få det til at stoppe. Han sagde bare, at det nok forsvandt, efter jeg havde født, og at det var normalt at få kløe under en graviditet.

Jeg er bare en smule i tvivl om det er almindelig graviditetskløe, da knopperne ligner en form for eksem. Kløen/knopperne er ikke i hverken håndflader eller under fødderne. Jeg er ekstremt frustreret og savner en løsning. Da det jo ikke er til at vide, hvornår jeg føder.

Jeg ved bare, at jeg ikke kan holde den evige kløen ud - slet ikke tre uger mere. Jeg håber, at du kan hjælpe mig med mit problem.

Svar:

Kære spørger

Graviditeteskløe er for så vidt et normalt fænomen. Men så udtalt som du beskriver din kløe, vil det være relevant at få undersøgt dine levertal. Leveren kan blive påvirket i graviditeten, og man vil ofte opleve, at det kløer i håndfader eller under fødderne.

I dit tilfælde, vil det alligevel efter mit skøn, være relevant, at få taget blodprøver. Hvis ikke du kan få dem taget hos din læge, så kontakt den fødeafdeling, du har valgt. Så kan du i stedet få prøverne taget i ambulatoriet.

Med venlig hilsen Kirsten westergaard, jordemoder

Sidst opdateret: 07.10.2003
Annonce