Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Jeg har store bryster og føler mig vulgær frem for kvindelig - hvad gør jeg?

Spørgsmål:

Jeg er en kvinde på 28 der har store bryster. Jeg er en d-skål, men er besværet i min dagligdag, specielt i forbindelse med, når jeg dyrker sport. Jeg har altid været ufatteligt ked at størrelsen på mine bryster. Jeg føler mig vulgær frem for kvindelig. Jeg lever med kroniske brandsår, slidmærker og hårdhud grundet slid fra min sportsbh, når jeg løber. Derudover er der så daglige irritationsmomenter med, at de er i vejen og det er problematisk at købe tøj, da jeg ellers ikke er specielt stor.

Jeg har desuden nerveforstyrrelse/smerter i hele højre side, som har været et problem i ca. 1 år. Jeg går hos en speciallæge i neurologi og reumatologi, til fysioterapi, ortopæd, mensendieck, alexander teknik, zoneterapi, akupunktur samt styrketræning. Jeg holder i øjeblikket pause med mit løb, da jeg er ude af stand til det grundet smerter.

Hvilke problemer skal man have/hvad skal der til, for at man gennem det offentlige kan få foretaget en brystreduktion?

Jeg har som sagt en d-skål, men føler mig fysisk og psykisk handicappet af dem.

Svar:

Dine gener er tilstrækkelige til, at du kan blive opereret af det offentlige, specielt da du også har et smerteproblem. Du skal henvises af din egen læge; gør det hurtigst muligt, da der kan være meget lang ventetid på både forundersøgelse og operation.

Før du søger læge skal du vide, at du altid vil få synlige ar, at du har en lille risiko for at miste følesansen i brystvorterne, at du har en lille risiko for at blodforsyningen til brystvorterne går helt eller delvis tabt, således at en del eller hele brystvorten dør, at du har en lille risiko for at miste evnen til at amme dine børn, at en eventuel graviditet kan ændre formen på dine bryster, så at de bliver mindre eller større eller får en uskøn facon. En re-operation er besværlig og er behæftet med langt større risiko for komplikationer som de ovenfor beskrevne.

Hvis du påtænker at få børn indenfor de nærmeste par år, kan det være en fordel at få det overstået først.

Sidst opdateret: 26.06.2000
Annonce