Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Mine brystvorter vender indad!

Spørgsmål:

Hjælp mig. Hvad skal jeg gøre?

Jeg er en pige på 21 år, mine brystvorter er indadvente, og har de været lige siden mine bryster begyndte at vokse. De kan godt lige komme lidt frem, hvis jeg fryser rigtig meget. Det er bare mærkeligt. Det er et stort problem for mig, da jeg ikke tør vise mine bryster til nogen. Er der noget jeg kan gøre? Eller skal der en operation til? Og i så fald, hvad koster det? Kan det evt. gøres i sammenhæng med, at man også får opereret brysterne mindre? De er nemlig også rimeligt store.....

På forhånd mange tak...

Svar:

Indadvendte brystvorter er en megen almindelig tilstand blandt unge kvinder. Som læge støder man ofte på problemet i forbindelse med at kvinder møder til undersøgelse i forbindelse med første graviditet, hvor man drøfter de ammeproblemer der kan forudses i forbindelse med indadvendte brystvorter.

Det er en fuldstændig harmløs tilstand og mit råd til dig er, at du skal ”massere” dine brystvorter f.eks.med et håndklæde i forbindelse med badning samtidig med, at du presser let for at få brystvorterne frem over brystoverfladen (brug evt. en neutral håndkøbssalve). Hvis man derimod pludselig bemærker indadvendt brystvorte/brystvorter, hvor man tidligere har haft helt normale udstående brystvorter er det altid en tilstand der kræver en undersøgelse hos egen læge. Dine problemer med for ”store” bryster kan du formentlig let afhjælpe ved et

varigt vægttab, idet der ikke er harmoni i din vægt (85 kg) og din højde 165 cm. Samtidig vil dine brystvorter også blive mere tilgængelige for den foreslåede egenbehandling.

Du kan drøfte nærmere med din læge, hvordan du taber dig og om hvilket mål du skal sætte dig rent vægtmæssigt.

Med venlig hilsen

Hans Ole Svendsen

Speciallæge i almen medicin

Sidst opdateret: 03.09.2001
Annonce