Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Grønt udflåd fra brysterne. Hvad kan det være?

Spørgsmål:

Jeg har erfaret at jeg har noget udflåd fra mine bryster. Det er grønt og kan klemmes ud når vorterne ikke er stive. Jeg har erfaret at mine brystvorter svier efter jeg har klemt på dem. Der kommer ret meget ud når jeg trykker og farven gør mig også urolig. Jeg har ikke været gravid.

Svar:

Det udflåd du beskriver kan stamme fra dine brystvorter som jo indeholder talgkirtler og jo mere du trykker og masserer dine brystvorter jo mere sekret vil der produceres. Dette sekret er helt ufarligt, men der kan opstå infektion med f.eks. bakterier og det kan medføre, at en normal hvid talg

ændrer farve f.e.x. til grøn eller gul .

Jeg vil derfor foreslå dig, at søge din egen læge således, at han kan vurdere udflåd og evt. foretage en podning m.h.p. evt. at påvise en infektion.

En anden mulighed er, at dit udflåd stammer fra selve brystvævets kirtler, men dette kan din egen læge undersøge dig for.

Det vil være praktisk, at du ikke forsøger at presse sekret ud fra dine bryster før du har været til undersøgelse hos din læge.

Med venlig hilsen

Hans Ole Svendsen

Speciallæge i almen medicin

Sidst opdateret: 05.11.2001
Annonce