Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Har jeg fået brystbetændelse?

Spørgsmål:

Kære netdoktor,

Jeg er en kvinde på 21 år. Jeg tager til dagligt p-piller, og jeg får medicin mod depression. Jeg har en fornemmelse af, at jeg har brystbetændelse. Der kommer noget hvidt væske ud af begge bryster, når jeg trykker på dem. De er meget ømme. Hvad kan man gøre mod dette?

Med venlig hilsen en spørger

Svar:

Kære spørger,

Du fortæller, at du er 21 år, tager P-piller og får medicin mod depression. Den sidste uge har du kunnet presse hvidligt sekret ud af begge brystvorter. Brysterne er blevet ømme. Du tænker på infektion.

Din beskrivelse tyder hverken på betændelse eller det, der kunne være værre. Hvidligt sekret fra begge bryster betyder som regel ikke noget. Men det kan være irriterende. Og hvis du hele tiden går og trykker, bliver brysterne naturligvis ømme.

Hvidligt sekret kan skyldes øget produktion af mælkehormon fra hypofysen i hjernen. Det kan du blive undersøgt for. Også den tilstand er som regel harmløs. Behandling med medicin kan have den samme virkning. Men du må ikke holde op med din medicin med mindre din læge give dig lov.

Prøv lige at se an et par uger, hvor du holder op med at trykke. Hvis det fortsætter skal du tale med din læge. Men der er ingen grund til panik. Mange kvinder har det på den måde, hvor irriterende det end er.

Med venlig hilsen

Erik Fangel Poulsen,

speciallæge i kvindesygdomme

Sidst opdateret: 15.08.2006
Annonce