Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Kan piercinger i brystvorter og klitoris være til gene ved amning og fødsel?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg vil gerne spørge om mine piercinger kan være i vejen, når jeg skal have et barn. Jeg har en piercing i brystvorten. Har jeg mulighed for at komme til at amme med det bryst? Jeg har også en intim piercing, kan den være i vejen under føslen? Den sidder øverst i klitoris.

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære spørger

Kan piercinger skade eller være til besvær i forbindelse med graviditet, fødsel og amning? De fleste læger har oplevet patienter med komplikationer efter piercing. Som regel er der tale om banale infektioner, som går i sig selv uden at efterlade væsentlige ar eller skader. Infektioner, som går i blodet er sjældne.

Piercing gennem brystvorter kan formentlig beskadige nogle af de kanaler fra brystkirtlen, som fører mælken ud ved amning. Det behøver ikke at betyde, at du til sin tid er forhindret i at amme. De fleste læger, sundhedsplejersker og jordemødre anbefaler, at piercinger fjernes af hygiejniske grunde og altså for barnets skyld i hele ammeperioden.

Piercinger i skridtet og gennem forhuden af klitoris behøver ikke at være i vejen ved en fødsel. Men også her gælder de naturlige hygiejniske forholdsregler, som kan være vanskelige at gennemføre og overholde med piercingerne i. Det må i hvert fald anbefales, at de fjernes inden fødslen - både for din og barnets skyld.

Men den tid - den glæde!

Med venlig hilsen

Erik Fangel Poulsen

Speciallæge i kvindesygdomme og fødsler

Sidst opdateret: 19.01.2007
Annonce