Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Kan man opnå brystforstørrelse med piller?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg har hørt, at man kan forstørre sine bryster ved hjælp af piller. Der er mange præparater på markedet på nettet. Kan man opnå brystforstørrelse ved indtag af piller? Hvis det er tilfældet, er det så kun brysterne massefylde, der udvides? Er der bivirkninger? Hvilke piller ville i være sikre og uden dårlige bivirkninger?

Jeg ønsker ingen operationer.

Med venlig hilsen en spørger.

Svar

Kære spørger

I dit spørgsmål bruger du betegnelsen ”piller” og ikke specielt p-piller. Ved piller kan forstås diverse former for kønshormonpiller, d.v.s. østrogenhormonpiller og progesteronhormonpiller (gestagen = syntestisk progesteron). Begge hormoner indgår i en normal kvindelig cyklus, og en del kvinder har brystspændinger i dagene op til en normal menstruation, hvilket skyldes hormonpåvirkningen af brystkirtlerne.

Brystspændinger/vækst af brysterne kan også optræde i forbindelse med hormonbehandling herunder også behandling med p-piller. Et stort hormonindhold i en p-pille giver større risiko for brystspænding i forhold til de nyere p-piller (lav østrogene piller).

En hormonbehandling specielt rettet mod at få større bryster bør efter min mening ikke finde sted, idet der for alle aldersgrupper kan optræde en række uheldige bivirkninger til hormonbehandlingen, såsom blødningsforstyrrelser, udvikling af kræft, årebetændelse, hjertekarsygdomme. Behandling med hormoner er absolut en behandling, der bør styres og kontrolleres af din egen læge, og jeg må kraftigt advare imod, at man selv forsøger at hormonbehandle ved hjælp af medicin købt over internettet herunder også såkaldt naturmedicin.

Med venlig hilsen

Hans Ole Svendsen

Speciallæge i almen medicin

Sidst opdateret: 06.01.2007
Annonce