Annonce

Hvordan kan han bare komme videre?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg har brug for lidt hjælp for at komme videre i mit liv,- hvis jeg kan det. Min mand vil ikke have noget med mig at gøre mere. Han elsker mig ikke mere og føler intet når han ser på mig. Han siger at han har kæmpet for at det skulle gå godt de sidste 6- 8 mdr.

Jeg har afvist hans familie 1 gang hvor de ville komme på besøg, hvor jeg sagde nej, det gjorde at hans familie blev sur og cuttede forbindelsen i et lille stykke tid. Den episode er over for os andre, bare ikke min mand. Jeg har plaget ham om nogle ting, og har i en samtale sagt at han gjorde mig ked af det, som vores 2 årige søn hørte, og det var prikken over i`et. Han følte sig meget nedgjort i forhold til vores søn, og tog væk i 1 dag og kom hjem og smed vielses ringen og sagde at han ikke gad mig mere. Jeg er dybt chockeret, og elsker ham meget højt og vil gøre hvad som helst for at være sammen med ham. Hvad skal jeg gøre? Vi har haft en del små gniderier de seneste måneder, men jeg troede ikke at han følte at alt hvad han gjorde var "tvang" og rutine. Jeg fatter ikke at han på under 1 uge kan ændre sine følelser fra a til å.

Han har travlt med at komme væk fra mig, og jeg skal have vores søn boende hos mig. Han vil gerne være venner og holde kontakten pga vores søn, men når vi er sammen uden vores søn, er jeg som luft for ham.

Med venlig Hilsen en Spørger

Svar

Kære Spørger

Du fortæller mig, at din mand ikke vil have noget med dig at gøre mere - han føler intet når han ser på dig. Du ønsker, at han skal blive hos dig og jeres 2-årige søn, du elsker ham højt og vil gøre alt for, at han vil blive hos jer. Jeg vil spørge dig: hvad er det, han ser, når han ser på dig?? Du vejer 93 kg og er 168 cm høj, så det, han ser er en overvægtig kvinde, så hvis du vil gøre alt for at vinde ham tilbage, tror jeg, at du skal tabe dig. Har du talt med ham om det? Og er du parat til at gøre en indsats for at tabe dig? Du kan få hjælp ved at henvende dig til Vægtvogterne, for det kan være svært selv at have disciplin nok til at tabe de mindst 20 kg, du helst skulle af med.

Det er jo nok ikke kun din vægt, der er et problem i jeres forhold - det lader også til, at du skal gøre noget for at forbedre dit forhold til hans familie, og først og fremmest skal du have en rolig snak med ham om, hvor meget det betyder for dig at kunne bevare jeres ægteskab. Du må spørge ham om, hvad der skal til for, at han kan få lyst til at blive hos dig.

I kan få hjælp til at snakke jeres forhold godt igennem ved at henvende jer til en parterapeut, men det kræver selvfølgelig, at din mand er parat til at arbejde for sagen, for man kan ikke tvinge nogen til at blive i et forhold eller til at opsøge hjælp. Måske kan din mand se en mening i at I forsøger at holde sammen som familie på grund af jeres 2-årige søn - og så kan man jo bare håbe, at I to voksne kan genfinde melodien med hinanden.i

De bedste hilsener

Birgitte Winkel

Samlivsterapeut

Sidst opdateret: 08.03.2025
Annonce