Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Jeg har symfyse/bækkenløsning, hvad skal jeg gøre?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg har i mange år haft problermer med mit bækken. Musklerne kan ikke holde bækken og symfyse på plads. Det kan blive udløst ved et forkert løft, bevægelser, eller ved at jeg sætter mig. Så for ca 7 uger siden vågnede jeg en nat ved at det gjorde frygtelig ondt i mit venstre ben, og det begyndte at sove, specielt foden. Jeg er blevet undersøgt hos lægen og har fået af vide at det kan være en begyndende diskusprolaps. Sidst jeg var hos fys og fik sat bækkenet på plads, blussede symptomerne op igen, men hvor smerterne i ryggen har været værst. -

Jeg mangler nogle råd til hvad jeg skal gøre. Skal jeg tage nogle hensyn, er der noget jeg absolut skal lade være med? Er der nogle øvelser der er rigtig gode ?

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Det er nærmest umuligt at besvare dit spørgsmål pr. brev. Symfyseløsning/bækkenløsning kan have mange grader af løsning og symptomer. Nogle der har symptomer har i virkeligheden ikke rigtig løsning, men hos andre er der tale om løshed. Jeg synes, du først og fremmest skal tale med din læge om en henvisning til en speciallæge, som kan undersøge om dit bækken virkelig er løst og om der er nogen mulighed for at fastgøre det operativ (det er det i nogle tilfælde) og samtidig få undersøgt om du har en discusprolaps eller ej. En sådan speciallæge kunne være en ortopædkirurg.

Med venlig hilsen

Hans Gad Johannsen Speciallæde i ortopædkirurgi

Sidst opdateret: 14.01.2009
Annonce