Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hævet fod, hvor længe varer det?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg brækkede for en uge siden den udvendige knogle ca. 5 cm fra foden op mod knæet, hvor jeg på skadestuen fik en skinne med velco som jeg kan tage af om natten. Lægen sagde at jeg måtte støtte det jeg kan på foden, det går også ok. Problemet er bare at foden er enormt hævet, jeg ligger/sidder hele dagen med foden oppe, jeg kommer is på foden flere gange dagligt, men desværre uden at det tager hævelsen. Hvor længe vil foden forblive med at være hævet, og er der nogle ting som jeg kan gøre for at formindske hævelsen?

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Foden kan sagtens være mere eller mindre hævet i mange uger. Det du kan gøre, er at have foden så lidt nedad som muligt. Hvis foden f.eks er minds hævet om morgenen, kan du tage en støttestrømpe på, for at formindske hævelsen. Når du sidder/ligger med foden oppe, må du endelig lave noget bevægetræning med ankel og tæer, dermed øger du tilbageløbet af væske fra foden.

Med venlig hilsen

Hans Gad johannsen

Speciallæge i ortopædkirurgi

Sidst opdateret: 16.02.2010
Annonce