Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvad kan knuder i brystet skyldes?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg har i længere tid gået med en smerte i brysterne.

Smerten startede i højre bryst, men nu er begge bryster ømme. Mit højre bryst har været ømt i snart tre år, men min store frygt for læger har gjort, at jeg ikke har taget kontakt til egen læge.

Mit højre bryst er betydeligt større end mit venstre. Jeg ved det er normalt, at begge bryster ikke er lige store. Til tider kommer der også hvid væske ud af højre bryst, til trods for at jeg ikke er gravid.

Jeg er 22 år og ved godt at brystkræft forekommer sjældent i min alder. Mit bryst er meget hårdt, og jeg kan nærmest tage fat om 'knuden', som jeg ikke er sikker på er en del af brystet, eller rent faktisk er noget der skal tjekkes op på. Desuden er jeg bogstavligtalt altid træt. Hvad kan mine symptomer skyldes, og hvordan kommer jeg videre med at få det undersøgt?

Med venlig hilsen

En Spørger

Svar

Kære Spørger

Du har ganske ret i, din alder taget i betragtning, at sandsynligheden for brystkræft er ganske lille.

Alligevel syntes jeg, at du skal til din læge og have dine bryster undersøgt. Min tanke går umiddelbart i retning af bindevævsknuder eller øget vækst af kirtelvæv i dine bryster, og det kan være nok så generende, omend det er ufarligt. Læs mere om godartede knuder i brystet her . Iøvrigt kan du læse om andre årsager til knuder og hævelser i brystet her .

Det er jo muligt, at du kan tilbydes en behandling, så det er knapt så generende for dig.

Med venlig hilsen

Morten Svenning Nielsen

Speciallæge i almen medicin

Sidst opdateret: 18.12.2013
Annonce