Annonce

Mine kønslæber og klitoris hænger meget, hvad kan jeg gøre?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg er en pige på 15 år, og i denne alder begynder sex at være et hyppigt diskussionsemne. Et spørgsmål, der hurtigt kommer frem, er, "ser jeg rigtig ud dernede?", og det er jeg kommet frem til, at jeg ikke gør.

Mine kønslæber er meget store og "hænger" mere ud fra skridtet end for eksempel mine veninders. Også min klitoris hænger udenfor. Dette fører til, at jeg finder det ubehageligt at have underbukser på, da min klitoris jo er meget udsat, idet den hænger uden for mine kønslæber uden beskyttelse.

I modsætning til andre piger kan jeg ikke have gamacher på, da jeg får det, man kalder en "cameltoe".

Hvad kan jeg gøre? Hvem skal jeg kontakte? Er dette normalt? Hvor skal jeg søge hjælp? Det med at se anderledes ud gør, at mit selvværd er meget lavt, og jeg tør ikke vise mig i undertøj hverken over for forældre eller veninder.

Med venlig hilsen

En Spørger.

Svar

Kære Spørger

Vi kigger os i spejlet og bemærker enhver lille detalje af vores udseende. Vi vil gerne være noget særligt - men vi vil også ligne alle de andre. Det gælder ansigt, krop, arme og ben, og det gælder kønsorganer. Men vi er meget forskellige, som du ved.

Der er ingen faste regler for, hvor store eller hvor små kønslæber og klitoris skal være. Ganske vist er der jo tale om to sæt kønslæber, som kaldes de ydre og de indre, hvor de ydre hos nogle kvinder dækker de indre. Klitoris ligger fortil ofte dækket af en hudfold. Men hos nogle kvinder er de indre kønslæber udviklet mere og kan ses mellem de ydre. Du siger, at de hænger ud, og det kan man jo godt kalde det. Men det er helt normalt. At klitoris også er synlig fortil i skridtet er heller ikke unormalt.

Det kan være irriterende, hvis kønslæberne kommer i klemme i trusserne, men der er ikke andet at gøre end at finde frem til trusser, som sidder passende til i skridtet uden at stramme. Så vil du vel også kunne bruge gamacher og lignende.

At klitoris ofte sidder uden “beskyttelse” kan måske være irriterende. Klitoris svarer til mænds penis-hoved med hensyn til følsomhed. Og lige som omskårne mænd (og dem er der millioner af på verdensplan) kan leve med - og leve godt med - at “hovedet" er blottet, så er jeg sikker på, at du også vil være i stand til at vænne dig til det, hvis blot du vænner dig til tanken om, at det er ganske naturligt at være skabt sådan.

Naturlig blufærdighed for de fleste gør vel, at man ikke sådan går og blotter sig i det daglige. Men på den anden side er det vigtigt, at man ikke går og gemmer sig. Så bliver livet alt for besværligt. Nu nævner du lige dine forældre og dine veninder, men måske tænker du også lidt på, hvordan det skal gå, når du en dag får en kæreste?

Tag det blot helt roligt. Han er måske lige så uerfaren som du og lige så nysgerrig. Det er helt naturligt. Og I vil finde ud af, at det bare er dejligt at være sammen, sådan som I nu en gang er skabt.

Med venlig hilsen

Erik Fangel Poulsen

Speciallæge i kvindesygdomme

Sidst opdateret: 25.06.2014
Annonce