Annonce

Brug af alternativ medicin er vigtig viden for hjertelægen

Hver tredje hjertepatient fortæller ikke lægen, at de bruger alternativ medicin, kosttilskud eller alternativ behandling, viser et nyt amerikansk studie. Det kan dog være vigtig viden for hjertelægen.

Der er mange forskellige former for alternativ medicin, herunder naturmedicin og behandlinger som akupunktur og zoneterapi. En undersøgelse viser, at mere end hver tredje hjertepatient i Amerika benytter sig af en form for alternativ medicin som et supplement til den lægelige behandling, og en tredjedel fortæller ikke deres læge om det.

Det kan dog være meget relevant at fortælle hjertelægen, at man bruger alternativ medicin.

Læs også: Hvad er naturlægemidler?

Tal med lægen om alternativ medicin

Forskningschef i Hjerteforeningen, Gunnar Gislason, pointerer, at:

– Patienten skal se på den alternative medicin som enhver anden form for medicin og huske på, at alternative midler både kan forstærke og mindske effekten af den almindelige medicin.

Hvis man for eksempel tager blodfortyndende medicin kombineret med bestemte naturlægemidler, kan det øge blødningsrisikoen eller risikere ikke at beskytte mod blodpropper.

Brug af alternativ medicin

Studiet består af en spørgeskemaundersøgelse med 12.364 amerikanere med hjertekarsygdomme, og det viste sig, at 35 procent af dem brugte mindst en af 20 forskellige typer alternativ behandling.

Blandt andet tog 56 procent af patienterne multivitaminer, og 9 procent brugte kiropraktik eller osteopati.

Man ved endnu ikke, om der er et tilsvarende billede i Danmark, da vi ikke har noget studie af danske hjertepatienters brug af alternativ medicin.

Læs også: Alternative behandlinger

Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: Hjerteforeningen, Medicinsk tidsskrift og Netdoktors egen side: Naturlægemidler.

Sidst opdateret: 27.08.2018

Annonce