Annonce

Flere hjertepatienter overlever

Antallet af folk, der overlever hjertekarsygdomme, er steget. Behandlingen er blevet mere målrettet og bedre, og flere får medicin.

Omkring en halv million danskere har en form for hjertekarsygdom i dag. Der er altså mange mennesker, der har problemer med hjertet, men der er også gode nyheder. Der er nemlig historisk få, der dør af hjertelidelser i dag, viser en ny rapport fra Danske Regioner.

Bedre behandling på området

De nye resultater, tyder på, at behandlingen på området er blevet bedre, end den førhen har været. Formand for Danske Regioner, Stephanie Lose, peger på flere årsager til, at behandlingen fungerer bedre i dag. Dels er der sket en større specialisering på området, og det har givet en mere målrettet behandling. Dels er der kommet bedre medicin til hjertesygdomme, ligesom flere patienter også får medicinen. Desuden er de teknologiske behandlingsmuligheder også blevet bedre.

Læs mere om hjertekarsygdomme

Hvad skyldes hjertekarsygdomme?

Hjertekarsygdomme dækker over flere forskellige sygdomme, såsom forhøjet blodtryk, blodprop i hjertet, hjertesvigt og hjerteklapsygdom. Der er forskellige årsager til, at hjertekarsygdommene opstår.

De fleste hjertesygdomme, såsom blodprop i hjertet og hjertekrampe, skyldes åreforkalkning. Hjerteklapsygdomme kommer som regel, fordi man bliver ældre og kroppen ældes. Til sidst er der også nogle former for hjertesygdomme, man ikke kender forklaringen på.

Mange hjertesygdomme kan forebygges eller udskydes med sund levevis, såsom at man holder vægten, ikke ryger og får jævnlig motion.

Læs også Motion forebygger hjertekarsygdomme

Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: Danske Regioner, Netdoktors egen artikel om Hjertekarsygdomme

Sidst opdateret: 15.04.2019

Annonce