Annonce

Ny kampagne med fokus på blodpropper

Tusindvis af danskere får hvert år en blodprop, og konsekvenserne kan være alvorlige. Derfor søsætter Netdoktor en ny kampagne, der skal give danskerne mere viden om blodpropper.

Hvert år rammes 15.000 danskere af en blodprop eller blødning i hjernen, og over 7.600 får en blodprop i hjertet pga. åreforsnævring i hjertet. Det kan betyde sygemelding og genoptræning, og nogle vender aldrig tilbage til arbejde igen. I yderste konsekvens kan en blodprop være dødelig. Heldigvis er der flere ting, man selv kan gøre for at mindske risikoen for blodpropper. Netdoktor lancerer derfor nu en folkesygdomskampagne om blodpropper, hvis omdrejningspunkt er blodprop.dk, ligesom der vil komme relevante nyheder om emnet på Netdoktor.dk i løbet af det næste år.

Få viden om risiko

Blodprop.dk kan du læse mere om de livsstilsfaktorer, som har stor betydning for risikoen for at få en blodprop, samt om hvad du selv kan gøre for at forbedre din hjertesundhed.

Her kan du også læse om andre sygdomme, der øger risikoen for blodprop. Vidste du for eksempel, at diabetes giver øget risiko for hjertekarsygdom, herunder blodpropper? Læs om, hvad konsekvenserne af en blodprop kan være, eller lær at genkende tegnene på en blodprop.

Test din viden om blodpropper

Netdoktor har skræddersyet viden til forskellige behov, hvad enten man selv har haft en blodprop, er i risikogruppen, pårørende eller fagperson. Test din viden, og lær mere på www.blodprop.dk.


Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: Blodprop.dk, Hjerteforeningen

Sidst opdateret: 23.02.2022

Annonce