Annonce

Studie: Kaffe giver ikke hjerteflimmer

Elsker du også en god kop kaffe? Så er der gode nyheder til dig. Forskere mener nemlig nu, at kaffe ikke giver hjerterytmeforstyrrelser, som man tidligere har troet.

Tidligere er folk med hjerterytmeforstyrrelser blevet rådet til at holde igen med kaffen, da man mente, at koffein kunne øge risikoen for hjerterytmeforstyrrelser, såsom hjerteflimmer.

Et hold af australske forskere giver nu grønt lys for, at man kan drikke 3-4 kopper kaffe om dagen uden at bekymre sig om hjerteflimmer.

Læs også: Hvad er hjerteflimmer?

Sammenligning af resultater

Forskerne har sammenlignet resultaterne fra flere studier på området, hvor man har indsamlet data om folks kost og livsstil og sat det i forbindelse med hjerterytmeforstyrrelser.

De har også kigget på forskellige eksperimenter med deltagere, hvor nogle skulle drikke kaffe, mens andre ikke skulle for at sammenligne, hvordan koffein påvirkede dem.

Læs også: Kost og hjertesygdom

Kaffe er ok i små mængder

Resultaterne fra studiet viser, at selv store mængder kaffe ikke bør give hjerteflimmer. Forskerne mener dog, at man ikke bør drikke store mængder kaffe (omkring 10 kopper) hver dag, men holde sig til 3-4 kopper.

Forskerne gør opmærksom på, at der er individuelle forskelle, og hvis man oplever hjerterytmeforstyrrelse i forbindelse med koffein, bør man ikke indtage dette.

Læs også: Kaffe

Hvordan føles hjerteflimmer?

Nu sidder du måske og tænker over, hvordan hjerteflimmer føles, og hvad det egentlig er. Hjerteflimmer er en rytmeforstyrrelse i hjertets elektriske system, som man kan opleve lejlighedsvist eller permanent. Symptomerne kan være:

  • Fornemmelse af hurtig og uregelmæssig hjertebanken
  • Oplevelse af åndenød eller ubehag i brystet
  • En følelse af træthed og forværret kondition

Læs mere om hjerteflimmer her.

Få flere nyheder om sundhed i Netdoktors nyhedsbrev


Kilder: Forskning.no, Caffeine and Arrhythmias: Time to Grind the Data og Netdoktors egen side: Atrieflimren /hjerteflimmer.

Sidst opdateret: 30.04.2018

Annonce