Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Jeg er 15 år og gravid

Spørgsmål:

Kære Netdoktor

Jeg er 15 år, har en kæreste, er på p-piller, og er gravid. Jeg ved ikke med sikkerhed hvornår det skete, men har kastet op et par gange, da jeg bliver nemt syg. Jeg har glemt at tænke videre over det, og det er så nok derfor jeg står i den her situation. Jeg er i 2. måned. Ved godt jeg ikke har lang tid tilbage hvis jeg vil få det fjernet, men jeg kan ikke fjerne det. Når jeg ligger hånden på min mave, og tænker på at mit barn ligger derinde, ønsket eller uønsket, kan jeg da ikke bare gå ind og slå det ihjel, fordi det ikke passer mig.

Desuden har mig og min kæreste snakket om det, hvis jeg skulle blive gravid, jeg har ikke sagt det til ham endnu. Han siger at han ikke ville være glad for at jeg fik abort, og at hvis jeg ikke ville tage mig af barnet ville han. Han er meget ansvarsbevist, og jeg ved, at hans mor heller ikke ville tillade en bortadoption, og hun ville også hade en abort.

Jeg bor hjemme hos min mor, og hun vil hjælpe mig med barnet, er jeg ret sikker på. Hvilket liv giver jeg mit barn, hvis jeg fører det her ud? Og hvilket liv giver jeg mig selv og min kæreste, hvis jeg slår det ihjel? Hjælp. Er selvfølgelig stoppet med mine p-piller.

Med venlig hilsen en spørger.

Svar:

Kære spørger

Du er 15 år og gravid i 2. måned og har endnu ikke fortalt din kæreste om det. Du har det meget dårligt med at tænke på, at en abort var en mulighed, da du tænker på det liv, der er begyndt i din mave; I og jeres familier er indstillet på at passe et eventuelt barn.

Først og fremmest skal du tale med din kæreste om det, og i skal i fællesskab se så realistisk på jeres situation som muligt. Et fælles barn vil kræve jeres begges opmærksomhed og være helt afhængig af jer i barnets første 18 år. Er i parate til at tage det ansvar? Hvilke planer har i hver især for uddannelse, og hvad er i parate til at give afkald på til fordel for et barn? Hvilket liv kan i tilbyde jeres eventuelle barn? Tal det godt igennem, også med jeres forældre.

Mit råd er, at i sammen herefter går til jeres læge, hvor i drøfter situationen og får et helt klart billede af for og imod en eventuel abort. I har også mulighed for at få en samtale med en sagsbehandler i jeres kommune, hvor i kan få råd og vejledning.

Kærlig hilsen Birgitte Winkel.

Sidst opdateret: 13.01.2006
Annonce