Annonce

Er det farligt at sluge vaginalpiller?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg er kommet til at sluge vaginalkapsler de sidste 3 dagen, i stedet for at indføre dem i skeden. Jeg skal gøre noget, eller er det ganske ufarligt?

Mvh

En uheldig og lidt dum spørger.

Pige/kvinde, 20 år, 172 cm, 64 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Kære uheldige.

Dum er du ikke, bare fordi du har klodset lidt i det.

Men hvad er det for nogen vaginalkapsler? Hvad hedder de? Hvorfor har du taget dem? Jeg har eftersøgt dem i håb om at kunne gætte mig frem til navnet. men det er ikke muligt. Egentlig burde jeg stå af med at svare, men det hjælper jo ingen vegne. Så jeg prøver.

Vaginalkapsler eller stikpiller eller creme til skeden giver man for eksempel mod svampeinfektioner eller skedekatar. Der findes også hormonstikpiller. Men i alle tilfælde er det midler, som selv om de virker lokalt, også finder vej ind i kroppen. Det er ufarligt i foreskrevne doser.

At du kommer til at tage dem den anden vej, er uheldigt og virkningsløst efter formålet. Men nu, hvor du har gjort det og tilsyneladende uden skade eller mén, kan du tage det roligt. Ring lige til din læge og fortæl det, så får du en ekstra beroligelse.

Du gør det sikkert ikke en anden gang. Men tænk dig alligevel om en ekstra gang, inden du tager medicin fremover. Spørg på apoteket. Læs altid indlægssedlen, som blandt andet fortæller dig om virkning, bivirkninger, skadevirkninger, dosis, hyppighed - og altså også om “hvilken vej”.

Og tænk dig om, lille “klodsmajor”

Med venlig hilsen

Erik Fangel Poulsen

speciallæge i kvindesygdomme

Sidst opdateret: 31.05.2019

Annonce